Nagyközségből város
– kérelem 20 évvel ezelőtt

2020. november 11.
A várossá nyilvánítási eljárás még manapság sem egyszerű procedúra, két évtizeddel ezelőtt még bonyolultabb folyamat volt. A cím megszerzéséhez például be kellett nyújtani egy részletes, úgynevezett „Várossá Nyilvánítási Kezdeményezést”. Ezt tesszük most elérhetővé!

Dunaharaszti akkori vezetése egy 81 oldalas, részletes dokumentumban mutatta be, miért is érett meg arra az akkori nagyközség, hogy városként fejlődjön tovább.

Ebben például részletesen bemutatták a települést. Akkor 16 277 fő élt itt, de már nagyon sok cég vetette meg a lábát.

A bronzkortól kezdve idézték fel a tanulmány készítői Dunaharaszti történelmét, de felvázolták a fejlesztési elképzeléseket is. Utóbbiban szerepelt az akkor még elenyésző arányú, szilárd burkolatú úthálózat fejlesztése, a csapadékvíz-elvezető hálózat felújítása, de a mai Laffert Kúria kialakítása is, sőt akkor még egy új Városháza megépítését fontolgatták.

Az egész tervezet elérhető ide kattintva, a Dunaharaszti Városi Könyvtár digitális archívumában. A tervezetben rengeteg érdekességet találhat, elolvashatja, hogy 20 évvel ezelőtt miként képzelték el az egykori településvezetők Dunaharaszti jövőjét, azaz a mi jelenünket.