Időkapu II. Dunaharaszti közlemények – 2000 január

2021. január 20.
A legtöbbünk tudja, hogy hol volt akkor, amikor beköszöntött 2000. Jó ideig azzal szenvedett mindenki, hogy ne rutinból 19-el kezdje az évszámokat, és a világ fele éppen kezdett megnyugodni, hogy a számítógépek túllendültek az Y2K problémán, azaz a gépek mégis tudták értelmezi az új évezredet. Most viszont megtudhatja Dunaharaszti mivel volt elfoglalva a 2000-es év első napjaiban, még nagyközségként.

A 2000 januárjában megjelent Dunaharaszti Közlemények című lap (amely a Dunaharaszti hírek elődje volt) közölte például, hogy mennyi adót, vagy vízdíjat kell fizetni, de kiderül, hogy akkoriban a tanulók helyi buszbérlete 380 forint volt. A már akkor is létező Bárka közösség vezetője is üzent a lapban az olvasóknak.

A Baktay Ervin Gimnáziumban és Vízügyi Szakközépiskolában (ekkor még ez volt a neve) „Mese és valóság” címmel szerveztek előadássorozatot, ahol az Egyiptom hercege, a Herkules és az Asterix című rajzfilmeken keresztül lehetett megismerkedni az adott korokkal, ugyanis a filmek után beszélgetés is volt a témáról. A lapból az is kiderül, hogy Dunaharasztin 1999 decemberében 7 pár kötött házasságot.

A Dunaharaszti Művelődési Házban pedig már egy februári rendezvényre készültek, ugyanis a játszótér építésére szervezett jótékonysági bál sztár fellépője „Jódlis Csocsesz” volt.

Itt pedig elolvashatja az egész újságot! Jó szórakozást!