Dunaharaszti 20-21 – Ünnepeljünk együtt – A FILMEK

2021. május 26.
12 epizód készült el tavaly november eleje óta abból a kisfilmsorozatból melynek főszereplője a város. Az egyes részek egy-egy olyan embert vagy témát mutattak be, akik hatással voltak Dunaharaszti elmúlt 20 évére.

Dr. Szalay László polgármester volt a kérdező, a riporter, ő látogatott el a riportalanyokhoz. A sváb nemzetiség értékeit Gerber Ferenc, az óvodák régi és új világát Fodor Marika, a sportélet fejlődését, lehetőségeit Kulcsár Ferenc, az egyházakat, gyülekezetek életét Bógár Zsolt, Tisza Attila, Faragó Csaba, Varsányi Ferenc lelkészek, a Laffert kúria megújulását és haraszti legendáit Gáll Sándor mutatta be. A várossá válás kezdeti feladatiról Daróczi Pál, Makay László, Velkei Károly, dr. Kovács György és Pongrácz György egykori városatyák beszéltek. A Vagabond Korzó motorjai Kőszegi Zsolt és Farkas Zoltán a haraszti zenei fesztivál megszületéséről, céljairól, Witzing József vállalkozó pedig arról beszélt, hogyan lett vagon rakodó melósból egy cégbirodalom vezetője. Ladjánszky Dániel Baktays diák, 18 éves fiatalembertől megtudhattuk, milyen volt felnőni itt, Dunaharasztiban, s hogyan képzeli el a jövőjét, Mester Andrea természetvédő, óvodapedagógus a természeti értékekről, a szemünk előtt lévő, közvetlen környezetünkben fellelhető „zöld kincsekre” hívta fel a figyelmet.

12 film és sok-sok érdekes történet. Ha eddig lemaradt volna róluk, most pótolhatja, hiszen ide kattintva bármikor megnézheti az epizódokat. És most készült a 13… Ez lesz az utolsó rész!

Forog az utolsó film…